Thuis fitnessen door de corona crisis

By | mei 14, 2020

.

Oefeningen met de Kettlebell

Thuis fitnessen door de corona crisis is mogelijk door gebruik te maken van de Kettlebell Workout methode.

Wanneer je fit wilt blijven, ondanks dat je niet naar de sportschool kan gaan, is de Kettlebell Workout methode de beste oplossing.

Je wordt er niet alleen snel fit en energiek van, maar je gaat vanaf het moment dat je de met de oefeningen begint, lichaamsvet te verbranden.

Je hoeft de oefeningen ook maar 2 tot 3 maal per week uit te voeren en dat slechts 25 minuten per keer.

Wanneer je na de oefeningen stopt gaat het verbranden van je lichaamsvet nog minimaal 24 uur door. Dat komt omdat je door gebruik te maken van de Kettlebell oefeningen je groeihormonen worden gestimuleerd. Zij zorgen er in het lichaam voor dat je gewicht verliest.

De Kettlebell oefeningen
De Kettlebell oefeningen

Het thuis fitnessen door de corona crisis.

Wanneer je thuis wilt sporten, omdat de sportscholen gesloten zijn of dat je vindt dat hij te ver weg is of te duur, kun je gebruik maken van de Kettlebell Workout methode.

Het is een populaire fitness methode die vanuit Rusland is overgewaaid. Dat hij zo populair is komt door de geweldige resultaten en je maar slechts maximaal 3x per week de oefeningen moet nadoen die op de tv worden getoond.

programma om af te slanken
Coaching programma

Wanneer je de Kettlebell Workout methode aanschaft, krijg je de Kettlebell methode toegestuurd met de 6 dvd’s waarop de oefeningen staan.

Je begint met dvd 1 waarop de gemakkelijke oefeningen staan.

Er wordt je precies uitgelegd waar je op moet letten. Je lichaamshouding is van groot belang.

Voor vrouwen wordt een Kettlebell aangeraden van 4 kilogram. Het is niet de bedoeling dat je je forceert tijdens de oefeningen.

Is je belangstelling gewekt en wil je weten hoe je aan de materialen kunt komen om te starten, klik dan op deze link.

Afvallen als je te zwaar bent.

De oefeningen die je doet met de Kettlebell (een soort kanonskogel met een handvat) is de beste manier om gewicht te verliezen.

Overtollig lichaamsvet

Overtollig lichaamsvet is gevaarlijk voor je gezondheid.

Overtollig lichaamsvet kan hart- een vaatziektes veroorzaken, maar ook een verhoogde bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, gewrichtsklachten, diabetes type 2 en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Omdat je ook, nadat je met de oefeningen gestopt bent, je vetverbranding nog minimaal 24 uur doorgaat, is dit een zeer effectieve methode om af te vallen en fit en energiek te worden en te blijven. Dat gebeurt ook als je slaapt.

Je kunt in principe wanneer je de oefeningen 3x per week doet gewoon blijven eten wat je gewend was. Je moet natuurlijk niet altijd dagelijks maaltijden uit de muur halen, want dan kun je niet afvallen. Dan zul je ook niet slank en energiek kunnen worden.

Met de Kettlebell train je je hele lichaam. De oefeningen die je met een Kettlebell kunt doen zijn eindeloos. De Kettlebell swing is een van de bekendste oefeningen en zeer goed voor het lichaam omdat je hiermee heel je body traint.

De Kettlebell oefeningen
De Kettlebell oefeningen

Waarom is het trainen met een Kettlebell beter dan met gewichten?

Bij normale dumbbells zit aan beide zijden evenveel gewicht. Het zwaartepunt van het gewicht ligt daardoor altijd in je hand.

De Kettlebell

Bij een Kettlebell ligt het zwaartepunt van je hand af. Zo wordt je lichaam dus meer aangesproken tijdens de oefeningen. Je spieren worden extra belast doordat ze gestabiliseerd worden. De explosieve kracht zal daardoor omhooggaan.

Bij het werken met de Kettlebell worden veel extra spieren aangesproken waardoor de calorieverbranding in 25 minuten gemakkelijk oploopt naar 500 kcal.

Ook de conditie wordt snel beter.

Sporten op een sportschool als het kan.

Wanneer je op een sportschool gaat sporten kies je voor cardio training of het trainen met gewichten.

Thuis sporten met de Kettlebell beoefen je gelijktijdig cardio en gewicht training. Daarom is het veel zwaarder. Doordat je de oefeningen 25 minuten en dat slechts maximaal 3x per week beoefend zal je de hele week overtollig lichaamsvet verbranden.

Om dus slank, fit en energiek te worden moet je gaan trainen met de Kettlebell Workout methode. Je hoeft hierbij alleen maar een keer te betalen en je kunt levenslang de oefeningen, die op de meegeleverde dvd’s worden getoond, nadoen.

Op een sportschool moet je blijvend betalen om er te mogen komen. Dat kan een kaart zijn die bij iedere beurt wordt afgestempeld, maar je kunt ook een jaarkaart nemen. Dat is allemaal veel duurder dan de aanschaf van een Kettlebell Workout.

Een slank figuur

Er zijn ook veel vrouwen die niet naar een sportschool kunnen gaan, omdat ze bijvoorbeeld onlangs een baby hebben gehad. Ook zij kunnen dus nu in een korte periode hun slanke lichaam terugkrijgen door thuis te sporten.

Je kunt dus nu ook thuis fitnessen door de corona crisis. Het sporten hoef je niet te missen.

Wanneer je ook graag thuis gaat sporten om slank, fit en energiek te worden, kun je op deze link klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *